De dödas ljus av Björn B. Jakobsson

De dödas ljusNummer: 2309
Titel: De dödas ljus
Författare: Björn B. Jakobsson
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-7351-834-5
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
Det är kärlek vid första ögonkastet! Regissören Sebastian bestämmer sig så snart han ser bilderna av den nedlagda fabriken i det inre av Norrland. Där och ingen annanstans ska han göra sin nya musikvideo med sångerskan Kleo. Med dit följer Kleos yngre syster Rebecka som assistent.
Men redan första inspelningsdagen stöter de på problem då Kleos iPhone blir stulen av en tatuerad pojke som tycks använda fabriken som sin privata koja.
Omtumlade av händelserna i fabriken beger sig sällskapet till byn Lycke för att övernatta. Invånarna där tycks vara ett sammansvetsat folk som först tar emot dem med öppna armar men som snart börjar bete sig underligt. Och inte blir det bättre av att ett oväder gör att de måste stanna där längre än beräknat.
Ofrivilliga gäster på ett hotell som Gud glömde börjar otäcka saker hända och det går sakta upp för storstadsborna vilka hemligheter den lilla byn ruvar på och då inser de att de måste försöka ta sig därifrån till varje pris…

Min åsikt:
Spännande & läskig.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar