Jag lever fast jag är född av Georg Sessler

Nummer: 300
Titel: Jag lever fast jag är född
Författare: Georg Sessler
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2006
ISBN: 91-0-011003-5
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Det mörknar kring den lilla judiska familjen i ockupationens, krigets och Förintelsens Budapest: det gäller att ta till alla knep för att hålla sig utanför koncentrationslägren. Mot alla odds överlever familjen Sessler. Men efter tyskarna kommer ryssarna och förföljelsen börjar om. Georg Sessler har lämnat ett vittnesmål från 1900-talets svartaste stund och på samma gång ett levande och kärleksfullt familjeporträtt.

Min åsikt:
En stark berättelse som vittnar om livet 1941-1956. Den innehåller förutom berättelsen även fakta.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar