Min syster Jill av Patricia Cornelius

Nummer: 301
Titel: Min syster Jill
Författare: Patricia Cornelius
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2002/2004
ISBN: 91-32-32970-9
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Tänk på vad han har varit med om, är en stående replik hemma hos familjen Wheatley i Melbourne. ”Han” syftar på pappa Jack och det han varit med om är tre och ett halvt år i ett japanskt fångläger under andra världskriget – upplevelser som gjort honom till det veritabla monster han mycket övertygande skildras som. Hans hustru Martha och de sex barnen tvingas ta till olika strategier för att handskas med hans utbrott och det sociala underläge som hans alkoholism försätter familjen i.
Martha väljer att slå dövörat till, Johnnie döljer sig bakom en ridå av lögner. May har sina modeteckningar, tvillingarna har varandra.
Men mest handlar det om storasyster Jill och lillasyster Christine. Jill, begåvningen i familjen, tar hand om syskonen när mamman sviker. Hon är också den enda som vågar bjuda Jack motstånd. Mellan dem pågår en ständig maktkamp.
För Christine, däremot, är pappan en hjälte. Hon gör hans krigsupplevelser till sina egna och flyr in i en makaber fantasivärld.

Min åsikt:
En bok om en familj i kris, där alla kämpar för att få sin plats och för att få synas, men där alla skyms av pappans ego.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar