Borde vara död av Pål Eggert

Borde vara dödNummer: 2348
Titel: Borde vara död
Författare: Pål Eggert
Förlag: Styxx Fantasy
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-7355-303-2
Betyg:
3 av 5

 

Om boken:
”Hans blick var ögonklovad vid hennes. Hon var redan inne i honom. Hon kände hur hans tankar sprättades upp och blödde in i henne. Det var som om hon klyvdes i två. En Isa som talade sönder Jamal och en annan Isa som lyssnade till den sönderfallande själen. Det var så man dog för henne. Inifrån och ut.”

Hisingen, Göteborg. På ett boende för hemlösa jobbar Sebastian som socialarbetare. Här möter han de som lever på samhällets botten: missbrukarna, de mentalt sjuka, de kriminella. Men han har aldrig tidigare mött någon som Isa.
När Isa kommer till boendet förändras allt. Döden verkar följa i hennes fotspår – personer hon talat med, som tidigare verkat ganska stabila, tar plötsligt livet av sig. Sebastian är övertygad om att hon döljer något bakom sin till synes normala fasad. Han är fast besluten att ta reda på vad innan fler människor mister livet, och han är inte utan resurser. Sebastian är nämligen inte heller exakt den han utger sig för att vara.

Min åsikt:
En bra urban fantasy med starkt språk.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar