Happy Sally av Sara Stridsberg

Nummer: 313
Titel: Happy Sally
Författare: Sara Stridsberg
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2004
ISBN: 91-0-010098-6
Betyg: 3 av 5Om boken:

Happy Sally är en fantasi om Sally Bauer, kanalsimmerska och simmardrottning. Sally Bauer var besatt av att simma. Alldeles före krigsutbrottet 1939 blev hon den första skandinaven att krossa Engelska kanalen. Tiden: 15:22.

Långt senare försöker en annan simmerska, Ellen, göra om bedriften. Hennes längtan efter att simma bestämmer allt omkring henne. Hon har ingått ett vad med sin man, Viktor: om hon lyckas ska hon få ägna sig åt simning för all framtid; om hon misslyckas måste hon och barnen följa med Viktor på hans drömseglats över Atlanten. När dottern återvänder till Dover för att minnas kanalsommaren kommer Ellens utopi och nederlag att speglas i historien om Sally Bauer och hennes triumf. I kanalens tidvatten möts två övertygade och egensinniga simmerskor.

Min åsikt:
Happy Sally är inte, enligt mig, i samma klass som Drömfakulteten, men inte långt därifrån. Även den här boken har en unik stil som fångar en.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar