Sorgsna själar av Léonora Miano

Sorgsna själarNummer: 2446
Titel: Sorgsna själar
Originalets titel: Ces âmes chagrines
Författare: Léonora Miano
Översättare: Marianne Tufvesson
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2011/2013
ISBN: 978-91-86480-61-5
Betyg:
4 av 5

 

Bokens första mening:
Kvinnorna hade just gått ner.

Om boken:
”För första gången i sitt liv skrattade Snow åt något annat än andras olycka.”

Antoine Kingué, även kallad Snow, är född och uppväxt i Frankrike men har sitt ursprung i Mboasu, söder om Sahara. Han drömmer om att bli en stjärna och om kändisskapets fördelar. Då skulle han kunna hämnas på alla dem som inte älskat honom tillräckligt, hans frånvarande mamma och favoriserade bror, alla dem som gjorde livet surt för honom som barn. Men när mamman och brodern plötsligt bestämmer sig för att flytta tillbaka till hemlandet lämnas Antoine ensam med all sin bitterhet. Då tvingas han konfrontera avundsjukan, sorgen och ilskan han samlat på sig under åren.

Min åsikt:
Intressant & stark.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar