En hemstad av Kristian Lundberg

En hemstadNummer: 2450
Titel: En hemstad
Författare: Kristian Lundberg
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-46-22353-5
Betyg:
4 av 5

 

Bokens första mening:
Vem äger staden?

Om boken:
”Jag vet vad det gör med ett barn att växa upp i fattigdom – vi sållas ut, delas upp. Malmö. Min hemstad, där klassgränserna är knivskarpa. Jag har förlorat här. Besegrats. Har jag genomlevt hopp här? Ja, kanske. De gånger hopp har länkats samman med kärlek. Kärleken blir till slut det enda som kan göra oss fria.

Vad jag skriver på? En slags hemkomst kanske. Allt det jag berättar är sant, jag vet att det är sant eftersom det gör ont.

Vem äger staden? Och vem äger berättelsen om den? Om alla de osynliga? De som skapat staden, som levt i den och nu förlorats ur sikte, alla de som lagt sten efter sten till tornet och själv aldrig fått lov att klättra upp. Allt det som skapar en stad; klanger och ekon, förfluten tid och kommande tid, drömmar och förhoppningar, de som skall födas och de som skall försvinna.”

Malmö: staden där alla Kristian Lundbergs berättelser påbörjas. Varje del av staden, varje gata, torg, kulvert och viadukt bär på delar av hans liv. En berättelse om klass, om hat och övergrepp, om sjukdom och tillfrisknande.

Min åsikt:
Intressant & berörande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “En hemstad av Kristian Lundberg“

  1. […] lottar ut ett helt nytt exemplar av En hemstad av Kristian Lundberg. […]

Lämna ett svar