Brist av Anna Schulze

BristNummer: 2606
Titel: Brist
Originalets titel: Under the tounge
Författare: Anna Schulze
Översättare: Roy Isaksson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2006
ISBN: 978-91-0-011072-7
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Det är tomt på Kreatima.

Om boken:
Folk frågar honom hur det var när hans mamma dog. Vad svarar man på det? Att det var värst för mamma? Helst vill han inte svara alls, inte prata om moderns död. Helst vill han bara att livet fortsättningsvis ska vara i ljusgult.
Anna Schulzes novellsamling skildrar människor som befinner sig i något slags brytpunkt i sina liv. Här finns mannen som sitter häktad – men blir man hembjuden på te vet väl alla vad det innebär? Här finns en gravid kvinna vars mage inte växer som den ska och en barnmorska som försiktigt försöker nysta i orsakerna. Och här finns en tonårsdotter som fördriver tiden i väntan på vidare order.

Min åsikt:
Mycket bra & starka noveller.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar