Himmel och helvete – mord i Knutby av Terese Christiansson

Nummer: 330
Titel: Himmel och helvete – mord i Knutby
Författare: Terese Christiansson
Förlag: Bokförlaget DN
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9175886634
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Det här är berättelsen om en av Sveriges märkligaste kriminalhistorier någonsin. Det är också en berättelse om religionens kraft och makt över människan, och hur den kan spränga alla moraliska gränser.

Barnflickan Sara Svensson strävade efter Guds nåd. Natten till den 10 januari tog hon bilen till Knutby. Hon sköt ihjäl pastorsfrun Alexandra Fossmo och försökte mörda sin före detta granne Daniel Linde.

Skotten blev upptakten till en av de mest uppmärksammade mordhistorierna henom tiderna, men också till en intensiv teologisk debatt där religionsforskare och sektexperter började diskutera det religiösa tillståndet i Sverige.
Hur kunde en kristen miljö tillåta att en ung, djupt religiös kvinna blev en kallhamrad mördare? Varför såg ingen pastor Helge Fossmos manipulativa drag? Vem bär ansvaret – Sara Svensson, Helge Fossmo eller församlingen i Knutby?

Min åsikt:
Det här är en bok som dels går in på själva mordhistorien i Knutby och dess rättegång, men den tar även upp den typ av tro som de sprider i Knutby, hur de tänker, tycker och tolkar orden i bibeln.

Mycket intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar