I moderns hus av Marta Morazzoni

Nummer: 331
Titel: I moderns hus
Författare: Marta Morazzoni
Förlag: Carlsson
Utgivningsår: 1992/2006
ISBN: 91-7203-737-7
Betyg: 3 av 5
Om boken:

Såsom varje sommar sedan 16 år reser Haakon D. från Hamburg för att tillbringa semestern hos sin mor, en vital sjuttioårig änka vars allt överskuggande intresse är det stora husets trädgård.

De vanligtvis så inrutade och förkvävande dagarna oroas det här året av att trädgårdsmästarens dotter Felice allt oftare hjälper till i trädgården och får hyra en stuga på tomten. Haakon börjar drömma om ett slut på en ensamhet som blivit till en vana. Samtidigt störs han av att de båda handlingskraftiga kvinnorna verkar trivas så bra tillsammans. Är han svartsjuk på sin härsklystna mor? Missunar hon honom den glädje han tycker sig snudda vid? På sitt understuckna sätt låter hon honom ana att hon skulle ha föredragit Felice som dotter framför honom som son.

Min åsikt:
En bok som intensivt och tätt beskriver känslor som både finns och inte finns.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar