Choklad av Joanne Harris

ChokladNummer: 2639
Titel: Choklad
Originalets titel: Chocolat
Författare: Joanne Harris
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Richter
Utgivningsår: 1998
ISBN: 91-7709-004-7
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Vi kom med karnevalsvinden.

Om boken:
När Vianne Rocher och hennes dotter Anouk kommer till den lilla sömniga sydfranska byn blir livet aldrig sig likt för invånarna. Vianne förvandlar det nedgångna bageriet till den läckraste chokladbutik man kan tänka sig, fylld av utsökta godsaker. Viannes underbara choklad ger byborna livsglädjen tillbaka, något som inte ses med blida ögon av prästen Reynaud. Han härskar över sin församling med järnhand och har kämpat mot frestelser och sinnliga begär i hela sitt liv. Vianne blir symbolen för allt han räds och föraktar och han bestämmer sig för att få bort henne från byn.

Min åsikt:
Varm, väldigt bra & underbar!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Choklad av Joanne Harris“

  1. Är många år sedan jag läste den här nu. Kanske läge för omläsning?

Lämna ett svar