Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd av Rachel Joyce

Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärdNummer: 2708
Titel: Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd
Originalets titel: The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry
Författare: Rachel Joyce
Översättare: Katarina Jansson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-1-304365-4
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Brevet som skulle förändra allt anlände en tisdag.

Om boken:
En morgon får Harold Fry ett brev ifrån en tidigare kollega, Queenie Hennessy, som berättar att hon är döende i cancer. Harold vill skriva något till Queenie, men vad ska han skriva? Hon har gjort något oerhört fint för honom en gång, men han kan inte minnas riktigt vad.

Han skriver några korta rader och säger till sin hustru Maureen att han går med ett brev till närmsta postlåda. Men när Harold kommer till postlådan kan han inte lägga på brevet. Han går vidare till nästa postlåda och nästa efter den. Harold stöter ihop med en ung flicka som berättar om sin faster som drabbats av cancer. Inspirerad av samtalet får Harold idén att han skall promenera hela vägen upp till sjukhuset där Queenie ligger för döden.

Promenaden från södra delarna av England till Skottland blir till en resa genom Harolds liv och de många minnena. Här finns glimtar från ett äktenskap som allt mer kommit att bli till en börda för de båda. Här finns det ansträngda förhållandet till sonen David som Harold inte har pratat med på länge. Och Queenie som täckte upp för det Harold gjorde den där kvällen på kontoret, det som hon fick sparken för – men vad hände egentligen?

Min åsikt:
En helt fantastisk historia som verkligen fängslar & berör.

Vald till månadens bok i juni 2013.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar