Alyssons skor av Margaret Leroy

Nummer: 346
Titel: Alyssons skor
Författare: Margaret Leroy
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2001/2003
ISBN: 91-32-32926-1
Betyg: 3 av 5Om boken:

När Tessa Craig, en ambitiös ung psykiater, skriver ut Paula från sjukhuset gör hon en katastrofal missbedömning.

Strax efter utskrivningen begår Paula ett besinningslöst dåd och en ung kvinna dör. Hennes anhöriga håller Tessa Craig ansvarig för händelsen, understödda av press, tv och den upprörda allmänheten.

Den chockvåg som slår över Tessa bryter sönder hela hennes välordnade tillvaro och får henne att se sitt liv i ett nytt ljus. Vad som tidigare var viktigt för henne känns nu meningslöst och tomt i efterdyningarna av den katastrof hon orsakat. Plötsligt ser hon med andra ögon på sitt ljumma äktenskap, sitt förhållande till sin bror och sina vänner.

I ett sista försök att återställa balansen i sitt liv tar hon kontakt med Ben, mannen vars älskade blivit det slumpartade offret. Det blir början till en farlig, hemlig kärleksaffär där smärtan de delar är en lika påtaglig komponent som den intensiva attraktionen. Och ständigt gör sig skuggan av den vackra, döda Alysson påmind.

Min åsikt:
Intressant och lite småspännande, om en läkares missbedömning och dess följder.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar