Odjuret av Anders Roslund & Börge Hellström

Nummer: 26
Titel: Odjuret
Författare: Anders Roslund & Börge Hellström
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9164201112
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad – han kommer att mörda igen.

I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre en pedofil utan dras in i ett brottmål som berör hela landet. En pappa som hämnats sin dotters död står inför rätta anklagad för mord.

Ute i landet startar reaktionerna, demonstrationer anordnas för att pappan ska släppas fri och medborgargarden agerar domare och bödel. Och frågan ställs på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest?

Min åsikt:
En stark bok som berör på många plan. Skrämmande detaljrik och svår att slita sig ifrån.
Boken kretsar kring allas liv som kommer i kontakt med Odjuret, en man som våldför sig och skär sönder små flickor, enligt honom horor, på 9-10 år. Vi följer allt från åklagare, domare, poliser, interner och anhöriga.

Vald till månadens bok i januari 2005.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar