Pobby och Dingan av Ben Rice

Nummer: 347
Titel: Pobby och Dingan
Författare: Ben Rice
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-46-18040-0
Betyg: 5 av 5Om boken:

Åttaåriga Kellyanne har två bästa vänner, fantasifigurerna Pobby och Dingan, som ingen annan än hon kan se eller prata med. En dag ger hon sin pappa förtroendet att ta hand om dem medan hon är i skolan. På kvällen när han kommer hem är han full – och ensam! Pobby och Dingan är försvunna och Kellyanne blir sjuk av sorg och saknad. Hennes bror engagerar hela det lilla australiska gruvsamhället i en skallgång, och slutligen hittar de Pobby och Dingan döda i en gruva. Nu gäller det att få med hela byn på låtsasbegravningen, annars är det stor risk att Kellyanne aldrig blir frisk.

Min åsikt:
En mycket berörande och stark berättelse om fantasins kraft.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar