De oskyldigas tystnad av Somaly Mam

Nummer: 351
Titel: De oskyldigas tystnad
Författare: Somaly Mam
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2005/2007
ISBN: 91-7130-725-7
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Kambodja är ett av de fattigaste länderna i världen. Många familjer säljer sina döttrar – inte äldre än fem, sex år – i utbyte mot ett par hundra kronor. Några säljs som slavar, men majoriteten av flickorna tvingas till prostitution.
Somaly Mam är en av dem. Hon är idag 35 år, och berättar i denna bok om sin tragiska barndom då hon ständigt utsattes för misshandel och tortyr. Somaly Mam såldes till olika män som våldtog och förnedrade henne, och 16 år gammal skickades hon till en bordell av sin ”morfar”. Efter åtta år som prostituerad fann hon äntligen en väg ut ur helvetet.

Min åsikt:
En bok som vittnar om det helvete många flickor tvingas leva i då deras familjer säljer dom för att ha råd att köpa lite mat. Det är hemskt, men sant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar