För ett hus av sten av Gina French & Andrew Crofts

Nummer: 352
Titel: För ett hus av sten
Författare: Gina French & Andrew Crofts
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN: 978-91-46-21456-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:

I en cell i England sitter en ung filippinsk kvinna och väntar på sin rättegång, anklagad för mord på sin man. Journalisterna kallar henne ”mördarhustrun”. Vad fick henne att knivhugga sin make, fadern till hennes barn?

Gina växer upp i en filippinsk bergsby och börjar tidigt arbeta för att bidra till familjens försörjning. Efter att ha drabbats av en rad tragiska händelser oh sjukdom blir hon till en börda för sin fattiga familj, och hon svär att hon en dag ska gottgöra dem genom att ge dem möjlighet att bygga ett hus av sten. Hennes jakt efter pengar tar henne från Manilas bordeller till ett jetset-liv i New York och Brunei – tills hon en dag blir kär i en brittisk man. Hon gifter sig med honom och får en son. Men snart står det klart att hon fastnat i ett äktenskap som alltmer präglas av övergrepp och misshandel…

Min åsikt:
Det här var en riktigt intressant bok om en fattig flickas kamp att betala för ett hus som inte förstörs av alla oväder, ett hus av sten.
Den riktigt berör och man kan inte sluta läsa.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar