Målarens döttrar av Anna-Karin Palm

Målarens döttrarNummer: 2908
Titel: Målarens döttrar
Författare: Anna-Karin Palm
Förlag: Månpocket (Albert Bonniers)
Utgivningsår: 1997/1998
ISBN: 91-7643-399-4
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
En man går på en gata i regnet.

Om boken:
En dag i vårt samtida Stockholm får Maria och hennes bror en målning sig tillsänd av en okänd kvinna i England. Målningen är utförd av deras far som försvann när de var barn. De reser med bil till södra England och får snart upp ett spår efter fadern.
Nästan hundra år tidigare växer Laura upp på den engelska landsbygden tillsammans med sin syster och sin far konstnären. Laura delar kynne och konstintresse med fadern, står alltid på hans sida och lever under en stor del av sin ungdom för hans gärning. Men när hon en dag står ensam bryter hennes obändiga strävan efter självständighet fram. Anna-Karin Palm berättar växelvis om Laura och Maria, om deras uppgörelse med sig själva och med de tabun som rests åt dem i generationer. Hon gestaltar deras konflikter på vägen till en kvinnlig identitet och låter på ett oväntat sätt deras öden korsas.

Min åsikt:
Bra & fängslande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Målarens döttrar av Anna-Karin Palm“

  1. Kom ihåg att jag tyckte mycket om denna bok!!

Lämna ett svar