Ut ur mörkret av Linda Caine & Robin Royston

Nummer: 360
Titel: Ut ur mörkret
Författare: Linda Caine & Robin Royston
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2003/2007
ISBN: 978-91-0-010971-4
Betyg: 5 av 5Om boken:

Linda Caine har allt man kan önska sig. Två underbara barn, en kärleksfull man, ett vackert hus med en egen ateljé där hon kan måla och skapa. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka bilder blänker till i hennes medvetande som gör henne skräckslagen. Hon får också häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd. Håller hon på att bli galen? I vissa stunder känns självmord som den enda lösningen, men inom henne finns också en stark känsla av att inte svika sina barn.
Den kraftfulla resa som Linda tillslut bestämmer sig för att ta tillsammans med sin psykiater kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan om vad som hände under hennes uppväxt i Afrika. Men djupast begravd finns hemligheten som hon som liten flicka lovade att aldrig avslöja…

Min åsikt:
Det här är en djupt skrämmande och berörande sann historia som är skriven både av Linda Canine själv men även hennes psykiatiker Robin Royston.
Det kom en hel del tårar då jag läste den här boken, då jag kände igen mig i många av depressionens känslor.

Vald till månadens bok i februari 2007.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar