Vår lilla hemlighet av Toni Maguire

Nummer: 362
Titel: Vår lilla hemlighet
Författare: Toni Maguire
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN 10: 91-7002-495-2
ISBN 13: 978-91-7002-495-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Toni Maguires perfekta barndom med hus på landet, husdjur, en omtänksam mor och charmerande far, gömde ett skräckscenario som nästan tog hennes liv. När hon var sex år gammal började hennes far att förgripa sig på henne, och sa till henne at det var ”deras lilla hemlighet”. Toni var ändå modig nog att säga vad som skedde till sin mor, eftersom hon var säker på att hon skulle se till att han slutade. Men istället sa hennes mor till henne att aldrig någonsin prata om det igen, och år av sexuellt utnyttjande följde.
Vid fjorton års ålder blir Toni gravid, och pappa till barnet är hennes egen far. Då berättar hon sin fasansfulla hemlighet igen. Hennes far sätts i fängelse, men själv blir hon förskjuten av vänner, lärare och familj. Efter en dåligt utförd abort är hon nära att dö.
Tvingad in i en värld av depression och desperation, har Toni bara sig själv att lita till för att kunna skapa sig ett lyckligt liv. På ett mirakulöst sätt lyckades hon överleva sin hemska barndom. Detta är hennes egen historia om sin resa och sin triumf.

Min åsikt:
Det här boken om en hemsk barndom, fylld med svek och smärta, men det är även boken om en stark kvinna som tagit sig igenom livet trots allt hon varit med om.

Mycket bra!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

4 svar till “Vår lilla hemlighet av Toni Maguire“

 1. Läste ut denna boken idag, riktigt bra :o)

 2. Johanna skriver:

  Hemskaste bok jag någonsin läst grät flera gånger. att någont sådant får hända. Den var ändå den bästa bok jag läst.

 3. Alexandra skriver:

  Precis läst ut denna bok, hemsk så hemsk. Kommer bli jobbigt och skriva ett skolarbete om denna boken.

 4. Monica skriver:

  Har just läst ut denna bok,
  gripande på alla sätt och vis. Tänkte många gånger att jag inte vill fortsätta, men kunde inte sluta när jag väl börjat. Men det är en av de bästa böckerna jag läst!

Lämna ett svar