”Jag tog inte mitt liv – jag lämnade bara kroppen” av Barbro Linder

"Jag tog inte mitt liv - jag lämnade bara kroppen"Nummer: 3200
Titel: ”Jag tog inte mitt liv – jag lämnade bara kroppen”
Författare: Barbro Linder
Förlag: Solrosens
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-88362-51-3
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Torsdagen den 29 januari 2009 kommer min bror Håkan ner till mig i Stockholm.

Om boken:
”Min bror Håkan tog sitt liv på skärtorsdagen den 9 april 2009. Han hade då för första gången i sitt liv varit inlagd på en psykiatrisk avdelning och skrevs ut med tre olika mediciner. En mot psykos, en antidepressiv medicin och en sömnmedicin… Förmodligen såg han ingen lösning på ’problemet’ livet och orkade inte längre.
Vi som blev kvar, tre syskon, föräldrar, släktingar och vänner blev chockade. Hur kan man välja bort det äventyr som är livet? Hur vågar man sätta gevärspipan mot hjärtat och bara trycka av…?” Så inleder Barbro Linder sin bok och fortsätter:
”En kväll när jag står och diskar och tårarna bara rinner, jag är både ledsen och förbannad, så säger jag rakt ut till Håkan:
– Det är väl för jävla eländigt, hur kunde du bara komma på en så idiotisk sak som att ta ditt liv? Det är så förbaskat dumt att det liknar ju ingenting. Då hör jag hans röst, stark och tydlig, och han säger:
– Jag tog inte alls mitt liv, jag lever fortfarande. Jag stängde bara av kroppen.
Sedan är samtalet igång, även om jag mest lyssnar och ställer en och annan fråga. Han pratar och berättar en massa saker för mig. Jag diskar och tårarna bara rinner. Så plötsligt, efter en stund, upptäcker jag att min sinnesstämning har förändrats – jag känner mig glad!”

Min åsikt:
Intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera