En alldaglig flicka av Arthur Miller

En alldaglig flickaNummer: 3234
Titel: En alldaglig flicka
Originalets titel: Plain Girl
Författare: Arthur Miller
Översättare: Hans-Jacob Nilsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1995/1997
ISBN: 91-1-960152-2
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Janice vaknade och frös den måndagsmorgonen, vilket var konstigt – en vind tycktes blåsa på henne när hon gled upp ur en djup sömn, redan med ett klart minne av att det var juni och att det hade varit varmt i Central Park dagen innan.

Om boken:
En ung kvinna i New Yorks radikala kretsar, Janice Sessions, blir vid tiden strax före andra världskriget förälskad i en ung judisk vänsterman. Vid krigsutbrottet tar han värvning, och hon blir ensam kvar med all idealism. När han återvänder finns inget kvar av deras kärlek. Janice träffar istället, av en märklig slump, en blind äldre man. De inleder ett förhållande som varar tills döden skiljer dem åt.

Min åsikt:
Bra & lättläst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar