Leviatan av Paul Auster

LeviatanNummer: 3236
Titel: Leviatan
Originalets titel: Leviathan
Författare: Paul Auster
Översättare: Ulla Roseen
Förlag: Tiden
Utgivningsår: 1992/1993
ISBN: 91-550-3918-9
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
För sex dagar sedan sprängde en man sig själv i luften vid en vägkant i norra Wisconsin.

Om boken:
Benjamin Sachs är en amerikansk författare vars berömmelse vilar på en enda roman. ”Den nya kolossen”, en vänsterradikal uppgörelse med USA, utgiven på 70-talet. Sachs hade vägrat att låta sig inkallas till Vietnamkriget och satt i fängelse då han skrev boken.

I juli 1990 läser Sachs vän Peter Aaron – även han författare – i tidningen att en oidentifierad man hittats sprängd till döds på en skogsväg i norra Wisconsin. Aaron förstår genast vem den döde är och bestämmer sgi för att berätta hans historia innan FBI, som utreder fallet, hittar på en egen version.

Min åsikt:
Bra men svag.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar