Jag går dit du går av Nina Lacour

Jag går dit du gårNummer: 3239
Titel: Jag går dit du går
Originalets titel: Hold still
Författare: Nina Lacour
Översättare: Helena Stedman
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2008/2013
ISBN: 978-91-29-68706-4
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Jag betraktar vattendropparna som faller från mina hårtoppar.

Om boken:
Den kvällen sa Ingrid till Caitlin: Jag går dit du går. Men i gryningen var Ingrid borta.

Ingrids självmord ställer hela Caitlins tillvaro på ända, hon är chockad, ensam och alldeles tom. Plötsligt känner hon inte igen livet. Ett liv utan konsten, skratten och musiken som hon delade med sin bästa vän.

Men Ingrid lämnade efter sig något, under Caitlins säng. I sin dagbok skrev hon om sitt avsked, bara till Caitlin. Dagboken blir ett sätt för Caitlin att komma igenom sorgen och att hitta tillbaka till en tillvaro hon står ut med. Sakta, sakta blir livet allt bättre, hon får nya vänner, och i korta stunder känner hon sig nästan lycklig.

Min åsikt:
Berörande & stark.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar