Valsångaren av Zakes Mda

Nummer: 3359
ValsångarenTitel: Valsångaren
Originalets titel: The Whale Caller
Författare: Zakes Mda
Översättare: Anita Theorell
Förlag: Leopard
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-7343-123-1
Betyg: 2 av 5

 

Bokens första mening:
Havet färgas blodrött av Sharishas sår.

Om boken:
Saluni Valsångaren Sharisha. Ett triangeldrama mellan en kvinna, en man och en val.
I en liten stad på Sydafrikas västkust dit valarna vandrar varje år sitter en man och väntar på sin älskade. När alla utländska turister, med sin grälla skjortor och dyrbara kikare har vänt hem, drar Valsångaren omkring på stranden och uppvaktar valen Sharisha med sitt kelphorn. Men ett år kommer hon tillsammans med de andra valarna och Valsångaren väntar kärlekskrankt.
Den förälskade Saluni, tillika stans suput, har med sin sidenklänning och stilettklackar förgäves försökt fånga Valsångarens blickar. Nu får hon äntligen sin chans och efter mycket möda blir dessa två olycksbarn ett kärlekspar.
Men Valsångaren och Saluni är dåligt rustade för kärleksrelationer, nyckfulla och vilsna som de är. Som så många andra har de tappat fotfästet i ett Sydafrika efter apartheid och lever från en dag till nästa.

Min åsikt:
Ok, men seg.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar