Snälla mamma… sluta dricka av Britta Berggren Ericson

Nummer: 387
Titel: Snälla mamma… sluta dricka
Författare: Britta Berggren Ericson
Förlag: Prisma
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN: 978-91-518-4813-6
Betyg: 3 av 5


Om boken:

”Snälla mamma … sluta dricka”. Lappen hittar Britta Berggren Ericson i garderoben ovanpå en gömd halvtom trelitersbox med vin. Två enkla meningar skrivna av den 15-årige sonen. De träffar allra djupast i hennes inre och ändå kan hon inte sluta dricka.
Författaren berättar hur det är att leva med alkoholen som ständig följeslagare. Hur suget efter alkohol gjorde att hon alltid valde flaskan framför barn, familj och vänner. Den som är alkoholist kommer att känna igen sig. Den som inte är det kommer förhoppningsvis att förstå något av vad det innebär.

I slutet av boken skriver alkoholläkaren Lars Söderling om sjukdomen alkoholism.

Min åsikt:
Den här boken känns väldigt bitter, eller rättare sagt författaren verkar väldigt bitter på allt och alla och det kanske hon har all rätt att vara. Tyvärr tycker jag att det drar ner boken en del. Lite synd.
I övrigt är det en bok om att leva med alkohol, att så att säga vara fast i alkoholens grepp och inte bli fri.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar