I skuggan av Sitare av Fateme Behros

I skuggan av SitareNummer: 3423
Titel: I skuggan av Sitare
Författare: Fateme Behros
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2003/2004
ISBN: 91-27-09819-2
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Någonstans i varje människas liv finns perioder då det vanliga blir till det ovanliga.

Om boken:
När Narges hittar en kvarglömd skinnjacka på pendeltåget förändras hennes liv. I jackans ficka ligger ett desperat brev från en ung kvinna ? Sitare ? som känner sig hotad för sin kärleks skull. Narges bestämmer sig för att söka upp jackans ägare, men Sitare är försvunnen och Narges börjar misstänka det värsta.

Samtidigt brottas Narges med egna problem. Inför grannar och vänner låtsas hon bo hos sin bror Nima och hans hustru, men sanningen är en annan. Den kärlek hon känner är dubbelt omöjlig och måste döljas för omvärlden.

Narges sökande efter Sitare ger henne nya erfarenheter under intensiva veckor. Vem är vän och vem är fiende? När sanningen om försvinnandet slutligen uppenbaras för Narges har hon tvingats granska sitt eget liv på ett avgörande sätt.

Min åsikt:
Bra, helt ok.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar