Två nötcreme och en moviebox av Filip Hammar & Fredrik Wikingsson

Nummer: 31
Titel: Två nötcreme och en moviebox
Författare: Filip Hammar & Fredrik Wikingsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2003
ISBN: 91-85015-31-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Du minns ”DDR-Sverige”? Televerket-Sverige? Ett Sverige där det blinkade uppe i tv:ns högra hörn när ett nytt program började i ”den andra kanalen”?
Två nötcreme och en moviebox är en humoristisk tillbakablick på ett Sverige som i dag känns uråldrigt, sett genom ögonen på två 70-talister som hävdar att deras uppväxt sammanföll med övergången från ett slags DDR-land till något mer världsvant. Nostalgiskt skimrande anekdoter om ”bortkomna Stenmarksfarsor”, grupprunkningsstunder efter gympan, ”Rör inte min kompis”-knappar och Luciavakor blandas med subjektiva teorier om varför 70-talisterna blev som de blev. Den riktar sig således precis lika mycket till de tilltufsade 70-talisterna som till deras föräldrar, som här får en unik inblick i vad som egentligen pågick i deras avkommors medvetanden när hela familjen satt andäktig framför Razzel på lördagskvällarna.

Min åsikt:
Boken är väldigt kul, men på vissa ställen förstår jag ingenting. Kanske för att jag är född 1980, man vet ju aldrig. Tyvärr verkar författarna ha någon slags beroende av att använda konstiga ord, vilket gör det svårt att förstå och få en rytm i läsandet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar