Zelda vs. patriarkatet av Lina Neidestam

Zelda vs. patriarkatetNummer: 3317
Titel: Zelda vs. patriarkatet
Författare: Lina Neidestam
Förlag: Kartago
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-75150-27-7
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Fyfan vad jag är tråkig och oglamourös!

Om boken:
Zelda har på kort tid blivit en stor succé och växer i hela Skandinavien och går i alltfler dagstidningar.
Zelda har efter backpackande och konstskoleflum flyttat till Stockholm för att ”bli någon” . Hon bor i en unken cykelkällare med sin barndomsvän Sebastian och slavar oavlönat på en skvallertidning för att få in en fot i mediebranschen. Men raketkarriären uteblir och Zelda tröstar sig med den nya kärleken Cesar, en kvasi-intellektuell kulturkofta med rostig kvinnosyn. Zelda befinner sig snart i sin mest dysfunktionella kärleksrelation hittills, trots sin anti-monogama övertygelse och Cesars motvilja mot allt vad ”feminism” heter. Trots det kämpar hon vidare för att krossa patriarkatet, men även sitt eviga mindervärdeskomplex, stora bekräftelsebehov och totala oförmåga att hålla de köttsliga drifterna i styr.

Zelda vs. patriarkatet är tredje boken om Zelda.

Min åsikt:
Underhållande, träffsäkert & otroligt bra!!!

Vald till månadens bok i september 2013.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar