Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström

Från Holmes till SherlockNummer: 3346
Titel: Från Holmes till Sherlock
Författare: Mattias Boström
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-642-0221-5
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Det började på ett tåg.

Om boken:
Alla känner till Sherlock Holmes. Sir Arthur Conan Doyle skapade en litterär gestalt som under 125 års tid behållit sin popularitet och som idag är mer älskad än någonsin. Men hur kunde denna fiktiva figur som en ung fattig småstadsläkare i England fantiserade fram på 1880-talet bli en sådan framgångssaga?
Det här är boken om de män och kvinnor som lade grunden till succén och fick Sherlock Holmes att bli en av världens mest kända symboler. En fascinerande skildring, som till stora delar bygger på tidigare opublicerat material, av det mer än sekellånga spelet bakom kulisserna. En tragisk historia om en man som försökte fly från sin egen skapelse, om ett arv som förstörde livet för en hel släkt.
Det är också historien om skådespelare, författare och fans som i decennium efter decennium förnyat den välkände detektiven. Från 1890-talets gentlemannadetektiv Holmes till 2010-talets udda geni Sherlock.

Min åsikt:
Intressant!!!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström“

  1. […] Boktanken; Jennies boklista; Västmanländskans […]

Lämna ett svar