Konsekvenser av att dö av Rose Marie Bouw

Konsekvenser av att döNummer: 3409
Titel: Konsekvenser av att dö
Författare: Rose Marie Bouw
Förlag: Ordberoende
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-978517-7-0
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Jag dog när min son föddes.

Om boken:
”Ibland hör man på nyheterna eller läser i tidningen om mammor som försökt skada eller döda sina nyfödda barn. Om barn som slängts i soptunnor eller bara övergivits någonstans.
De runt omkring mig skakar chockerade på huvudet. Men jag sitter tyst och gråter inombords.
Mina tankar går inte till en fruktansvärd ondskefull ovärdig mamma, utan till en svårt psykiskt sjuk kvinna. Vad gick fel? Hur var hennes förlossning? Fick hon en förlossningspsykos? Var hon sjuk sedan tidigare? Hur mår hon och barnet? Får de någon hjälp? Gud hjälpe dem!
Jag sitter tyst och tänker på dem medan jag gråter inombords. Och jag ber en stilla tackbön för att det inte var jag.”

Konsekvenser av att dö är berättelse om hur en förlossning förändrade och förstörde liv. Om hur den lyckligaste dagen i livet blev till den värsta. En berättelse om posttraumatiskt stressyndrom, psykos, paranoia och depressioner.

Men framför allt är det berättelse om en kärlek och en kamp för livet. I denna bok, skriven på rak och naken prosa, får du följa Anne-Sofies inre kamp. Genom hennes egna dagboksanteckningar och besök hos psykologer nystas hennes berättelse upp.

Min åsikt:
Väldigt stark, gripande & berörande!

Recensionsexemplar från Ordberoende förlag!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera