Kaos: ett grekiskt krislexikon av Alexandra Pascalidou

Kaos: ett grekiskt krislexikonNummer: 3818
Titel: Kaos: ett grekiskt krislexikon
Författare: Alexandra Pascalidou
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-7389-441-8
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
Grekland är större än sina gränser.

Om boken:
Föga förvånande kris är ett grekiskt ord. Sedan den hellenska ekonomin sköljdes ned som ett sandslott har Grekland blivit Europas akilleshäl. Grekerna, som tyckt sig födda med segern i blodet, har blivit klassens värstingar.

Kaos är boken som ser krisen genom grekernas ögon. Alexandra Pascalidou rör sig bland den skeppsredarfruar, glittriga tv-personligheter och kändisgräddan som bland barnhemsbarn, politiska extremister och volontärer som nattvandrar på bordellerna. I taxibilar och på spårvagnar uppstår spontana debattarenor: i krisens Grekland har alla blivit politiska experter.

Min åsikt:
Mycket bra & intressant.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar