Lyckliga gatan av Liza Marklund

Lyckliga gatanNummer: 3467
Titel: Lyckliga gatan
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-642-0359-5
Betyg: 4 av 5

 

Bokens första mening:
En människa kan bara uppfatta ett visst mått av smärta.

Om boken:
En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.
På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn samtidigt som hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt.
Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset. Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?

Lyckliga gatan är den tionde boken om Annika Bengtzon.

Min åsikt:
Mycket bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Lyckliga gatan av Liza Marklund“

  1. Hoppas på att hinna läsa denna snart. Längtar!!

  2. Rasmusmatte skriver:

    Håller precis på att läsa den. Tycker det är en av Liza Marklunds bättre böcker. Än så länge en 4:a av mig också

Lämna ett svar