Barnbruden av Anna Laestadius Larsson

BarnbrudenNummer: 3610
Titel: Barnbruden
Författare: Anna Laestadius Larsson
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-642-0394-6
Betyg: 5 av 5

 

Bokens första mening:
Hedvig Elisabeth Charlotta hängde med huvudet över spyhinken.

Om boken:
Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust efter en orolig färd över Östersjön. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Där finns också den omsvärmade adelsfröken Sophie von Fersen, som tyst förbannar sin mor som tvingat med henne på resan. Hon vill inte passa upp på en trilskande tysk barnrumpa, i tankarna är hon på bal i prins Fredriks armar. I Stockholm förbereder Gustav III och hans hov ett ståtligt mottagande av den blivande prinsessan. Förväntningarna på henne är höga, hon ska gifta sig med kungens bror Karl och skänka landet den tronarvinge man så länge väntat på. Och långt under slottets vackra paradvåningar vaknar Pottungen den stumma flickan som tar hand om andras skit.

Barnbruden är den första boken i en trilogi.

Min åsikt:
Fängslande , intressant & mycket bra!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar