Bibliotekariestereotypen i populärkorrekturen av Richard Ohlsson

Bibliotekariestereotypen i populärkorrekturenNummer: 3802
Titel: Bibliotekariestereotypen i populärkorrekturen
Författare: Richard Ohlsson
Förlag: BTJ
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-7018-753-7
Betyg: 3 av 5

 

Bokens första mening:
Att komma ut som bibliotekarie kan ha sina sidor.

Om boken:
Varför ser bibliotekariestereotypen ut som den gör och vad kan vi göra åt det? Bilden av bibliotekarier som lite småtråkiga, introverta och glasögonprydda personer som lever för och genom sina böcker är en lika seglivad som missvisande stereotyp. Trots att den saknar belägg i verkligheten, fortsätter den att prägla bilden av bibliotekarier inom populärkulturen. Varför det förhåller sig på det sättet är den fråga som ligger till grund för den här boken, vars syfte är att undersöka hur bibliotekarier framställs i skönlitteratur, film, TV-serier, sångtexter och serietidningsvärlden.

Min åsikt:
Intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar