Klubb Ibsen av Peter Handberg

Klubb IbsenNummer: 3583
Titel: Klubb Ibsen
Författare: Peter Handberg
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-27-13221-4
Betyg: 2 av 5

 

Bokens första mening:
I takt med mannens ord gled jag ut i dunkla, svårbemästrade känslor och upplevde än en gång att jag var tyngdlös.

Om boken:
En barndom i Blackeberg, en av folkhemmets mönsterförorter väster om Stockholm, på 60- och 70-talet. I centrum står det blå höghuset, kantat av det gula och det röda. På ledstängerna åker barnen kappåkning, ljuden från de olika lägenheterna framträder som en mosaik av livsöden. På takkanten genomförs livsfarliga balansövningar och nere i skyddsrummet pågår ett annat liv, till stora delar fördolt för de vuxna, som så småningom formar sig till en klubb. I moderns hemmafrisering pågår samtal, både hotfulla och svåråtkomliga, och frisörstolen på två trappor blir ett nav i det blå höghusets vardag. Så dyker en ny lärare upp på mellanstadiet. En lärare med särskilda intressen och märkliga böjelser.

Min åsikt:
Helt ok men svår.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar