Zero Zero Zero av Roberto Saviano

Zero Zero ZeroNummer: 3813
Titel: Zero Zero Zero
Originalets titel: Zero Zero Zero
Författare: Roberto Saviano
Översättare: Barbro Andersson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2013
ISBN: 978-91-7337-453-8
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Kokain, coca, används av mannen som just nu sitter bredvid dig på tåget och han tog det för att vakna i morse, eller av chauffören vid ratten i bussen du åker hem med, för han vill jobba extratimmar utan att få kramp i nacken.

Om boken:
”Att skriva om kokain är som att nyttja det. Man vill hela tiden ha mer. Mer nyheter, mer information. Och det man får tag i smakar gott, man kan inte vara utan det. Man blir beroende. Därför fortsätter jag att samla berättelser intill ledans gräns, mer än vad som är nödvändigt, utan att kunna hejda mig. Det är adrenalinkickar som jag sprutar direkt in i mina vener. Ju djupare ner i kokainets vitkalkade kretsar jag kommer, desto mer inser jag att folk inte har en aning.
Det flyter en flod under de stora städerna, en flod som rinner upp i Sydamerika, tar vägen över Afrika och förgrenar sig över världen.”

/Roberto Saviano

Min åsikt:
Intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar