Från kaos till sammanhang av Elisabeth Cleve

Nummer: 36
Titel: Från kaos till sammanhang
Författare: Elisabeth Cleve
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2000
ISBN: 91-46-17677-2
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Douglas, född av afrikanska föräldrar och med traumatiska upplevelser bakom sig, kommer till Sverige som adoptivbarn när han är fyra år. Undersökningar visar att han har en grav psykisk störning med neuropsykiatriska inslag och han får diagnosen ADHD.
Det här är psykoterapeuten Elisabeths berättelse om Douglas och hans fleråriga terapi på Ericastiftelsen i Stockholm. Vi får följa honom från sju till fjorton års ålder och se honom utvecklas till en stolt ung man, som inte längre hatar varken sig själv eller andra. En omvälvande läsning, rörande och spännande.

Min åsikt:
I boken får man följa Douglas under 7 år då han går i psykoterapi. Han är adopterad och har diagnosen ADHD.

Jag tycker att det var riktigt intressant att följa hans utveckling under åren då han var 7 år tills han blev 14 år.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar