Spegelriket av Aka Morchiladze

SpegelriketNummer: 3812
Titel: Spegelriket
Originalets titel: Dzveli Gulebisa
Författare: Aka Morchiladze
Översättare: Linnéa Melcherson
Förlag: 2244
Utgivningsår: 2007/2013
ISBN: 978-91-86729-22-6
Betyg: 2 av 5


Bokens första mening:
Det var på pingstdagen 1828 som den tjugosexårige adelsmannen Baduna Pavnel frigavs från fängelset i staden Tiflis.

Om boken:
Spegelriket utspelas i det tidiga 1800-talets Georgien, en tid då landet befinner sig mitt i skärningspunkten mellan det ryska imperiet och det ottomanska riket. Två parallellhistorier: den ena handlar om den georgiske ädlingen Baduna Pavnel, som har dödat en rysk officer och nu jagas genom Georgiens skogar, dalar och berg av ett rysk arméförband och samtidigt själv är på jakt efter sin förrymde och mentalsjuke bror; den andra handlar om smugglaren och stråtrövaren Achik-Bash, som av paschan i Batomi fått i uppdrag att röva bort en kvinna, en rysk officersdotter, och lämna över henne som gåva åt sultanen i Konstantinopel, samtidigt som han själv försöker undkomma att en händelse i hans förflutna hinner upp honom.

Min åsikt:
Ok & annorlunda.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar