Konstgjord andning av Ricardo Piglia

Konstgjord andningNummer: 3866
Titel: Konstgjord andning
Originalets titel: Respiración artificial
Författare: Ricardo Piglia
Översättare: Yvonne Blank
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 1980/2013
ISBN: 978-91-87179-08-2
Betyg: 2 av 5


Bokens första mening:
Finns det en historia?

Om boken:
Författaren Renzi uppmanas av sin morbror, den hemlighetsfulle Marcelo Maggi, att sammanställa historien om deras egendomliga släkt. Hans efterforskningar tar honom flera generationer bakåt i Argentinas förflutna och inleder en exposé över landets historia och litteratur som förgrenar sig långt ut i världen bland annat till ett kafé i Prag där Kafka och Hitler hamnat vid samma bord. Genom de personer Renzi träffar och de situationer han hamnar i skapas en tät väv av texter, berättelser och citat, varav vissa har verkliga förlagor och andra är fabulerade.

Min åsikt:
Ok men svår.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar