De oönskade av Lene Kaaberböl & Agnete Friis

De oönskadeNummer: 3865
Titel: De oönskade
Originalets titel: Et stille umaerkeligt drab
Författare: Lene Kaaberböl & Agnete Friis
Översättare: Margareta Järnebrand
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2010/2014
ISBN: 978-91-0-0-13914-8
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
Vi kanske hittar en pistol, sa Pitkin och siktade med pekfingret på vaktstugan vid grinden.

Om boken:I ruinerna av ett nedlagt militärsjukhus i Ungern letar två unga män efter något att sälja på svarta marknaden. De finner något som visar sig vara betydligt mer värdefullt än de hade kunnat hoppas på. Något som kan förändra hela deras tillvaro. Livets största chans. Samtidigt kan det farliga fyndet få fasansfulla konsekvenser för oändligt många människor.

När en av de unga männen försvinner dras hans äldre bror in i sökandet. Spåren leder till Köpenhamn, där polisen lider av bemanningsbrist och tekniska problem inför ett internationellt toppmöte. Samtidigt håller bygget av ett nytt islamiskt kulturcenter på att slutföras i en av stadens villaförorter. Till någras glädje och till andras förtret.

Sjuksköterskan Nina Borg blir uppringd av en vän som ber henne att åka ut till en förfallen bilverkstad. På platsen bor ett antal romska familjer, vilkas barn tycks ha blivit hastigt och oväntat sjuka. Först misstänker Nina att sjukdomsfallen har med miljön att göra. Men när hon själv insjuknar, förstår hon att det måste röra sig om någonting annat. Frågan är bara vad. Hon måste hitta svaret på gåtan. Men tiden är knapp, både för de sjuka barnen och för henne själv.

De oönskade är andra boken om Röda kors-sjuksköterskan Nina Borg.

Min åsikt:
Mycket bra & spännande.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar