Låt den onde sova av John Verdon

Låt den onde sovaNummer: 3888
Titel: Låt den onde sova
Originalets titel: Let the devil sleep
Författare: John Verdon
Översättare: Jan Malmsjö
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2012/2014
ISBN: 978-91-37-14175-6
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:

Hon måste stoppas.

Om boken:
Mördaren kallade sig Den gode herden. Hans offer var alla förmögna, körde Mercedes och mötte sin baneman på en öde landsväg. Men vem var han? Fortfarande efter tio år är de sex morden en gåta för polisen och ingen gärningsman har gripits.

Det är vår i luften men den pensionerade mordutredaren Dave Gurney kan inte njuta av det vackra vädret. För ett halvår sedan undkom han döden med en hårsmån och han har fortfarande ont av sina skador. Dessutom känner han sig sysslolös och onyttig som pensionär, rent av deprimerad.

En dag får han ett telefonsamtal från Kim, en ung kvinna i bekantskapskretsen. Hon ska göra en kriminaldokumentär för teve om Den gode herdens offer och offrens familjer. Kim ber om hjälp, säger att hon behöver stöd av en erfaren polis i projektet.

Först är Dave Gurney avvaktande men blir sedan alltmer intresserad. Hans energi återvänder och snart upptäcker han lösa trådar i polisarbetet kring de sex morden. Kim blir hotad, mystiska händelser drabbar Gurney och hans familj, och ett nytt mord inträffar. Har Den gode herden kommit tillbaka?

Låt den onde sova är den tredje boken om Dave Gurney.

Min åsikt:
Bra & spännande men lite lång.

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar