Kalmars jägarinnor av Tove Folkesson

Kalmars jägarinnorNummer: 3913
Titel: Kalmars jägarinnor
Författare: Tove Folkesson
Förlag: Weyler
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-87347-24-5
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:

Jennas kille hade blivit utslängd hemifrån.

Om boken:
Jenna, Linden, Jossan, Sudden och Eva Zackrisson. De är Kalmars jägarinnor. De miss anpassade, som söker sin identitet i utanförskapet och varandra. De är beredda att göra allt för varandra och för att inte bli som handbollstjejerna. Kalmar (med omnejd) är den värld de är dömda till, men ingen kan hindra dem från att försöka spränga murarna, trampa ner rosorna, lura vakterna och Eva från att hålla förtvivlan borta. Men de får betala ett högt pris. Lika högt som Ölandsbron.
Hos mormor Stickan på Öland slickar Eva såren, många år senare. Stickan erbjuder det föräldrarna aldrig förmådde ge: ett köksbord med sliten vaxduk, kaffe och kaka, lugn. Men sen måste Eva tillbaka in till Kalmar, igen.

Min åsikt:
En mycket bra & underhållande debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar