En dåres anteckningar av Nikolaj Gogol

En dåres anteckningarNummer: 3971
Titel: En dåres anteckningar
Originalets titel: Zapiski sumassjedsjego
Författare: Nikolaj Gogol
Översättare: Alan Asaid
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 1835/2014
ISBN: 978-91-7589-011-1
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Det hände något mycket märkligt i dag.

Om boken:
År 2000 i april den 43:e.
I dag är en festdag utan dess like! Spanien har en kung. Han har återfunnits. Denne kung är jag. Just i dag fick jag reda på det. Jag får allt erkänna att det var som att plötsligt träffas av blixten. Jag begriper inte hur jag hela tiden har gått omkring och trott mig vara ett titulärråd. Varifrån fick jag en sådan löjlig idé? Tur att ingen kom på tanken att spärra in mig på dårhus. Nu är allt uppenbarat för mig. Nu ser jag allt klart och tydligt. Men tidigare, jag begriper det inte, tidigare såg jag allt som genom en dimma.


Min åsikt:

Bra & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “En dåres anteckningar av Nikolaj Gogol“

  1. Så otroligt läckert omslag!!

  2. Jennie skriver:

    Ja visst är det!!!

Lämna ett svar