Kvinnor av Virginia Woolf

KvinnorNummer: 3977
Titel: Kvinnor
Författare: Virginia Woolf
Översättare: Rebecca Alsberg
Förlag: Ellerströms
Utgivningsår: 2011
ISBN: 978-91-7247-262-4
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
När er sekreterare bjöd in mig att komma hit berättade hon att er förening engagerar sig i kvinnors arbetsförhållanden, och hon föreslog att jag skulle berätta lite om mina egna erfarenheter av yrkeslivet.

Om boken:
Virginia Woolf skriver om kvinnor och män, om det hon längtar efter och det hon vill kritisera, om det nära och det främmande. Hon besöker lantliga adelsgods och koloniala stads miljöer, men också gruvor och fabriker. Hon reser i tid och rum och registrerar skiftande synintryck och dofter. Överallt finner hon människor som vill uttrycka sig. De skriver och samtalar, anförtror sig åt sin dagbok, kastar ner hastiga brev, håller tal, fotograferar och författar romaner.


Min åsikt:

Bra & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar