Möt mig som jag är av Thérèse Eriksson

Möt mig som jag ärNummer: 4034
Titel: Möt mig som jag är
Författare: Thérèse Eriksson
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-7387-334-5
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
Jag var i tioårsåldern när jag på allvar började fundera på min kropp och mitt utseende.

Om boken:
Varannan till var tredje elev på högstadiet eller gymnasiet har skadat sig själv. De senaste femton åren har självskadebeteende ökat kraftigt i samhället, och särskilt tonåringar och unga vuxna vittnar om en allt sämre psykisk hälsa. Symptomen håller sig inte isolerade till skolan eller hemmet, utan förekommer över allt där unga finns.

Varje år väljer var tredje åttondeklassare att konfirmationsläsa i olika samfund, vilket ger kyrkan en unik kontakt med landets tonåringar. Möt mig som jag är riktar sig till anställda och ideella som möter ungdomar i kyrkan. Boken varvar teori om självskadebeteende med konkreta tips på hur man kan stötta någon som skadar sig själv. Här finns intervjuer med både hjälpsökande och hjälpare som delar med sig av sina erfarenheter.


Min åsikt:

En mycket intressant och väldigt viktig bok!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar