Havet i gryningen av Margaret Mazzantini

Havet i gryningenNummer: 4054
Titel: Havet i gryningen
Originalets titel: Mare al mattino
Författare: Margaret Mazzantini
Översättare: Pia Lundgren
Förlag: Lindelöws
Utgivningsår: 2011/2014
ISBN: 978-91-85379-77-4
Betyg: 3 av 5


Bokens första mening:
Farid har aldrig sett havet, och heller aldrig badat i det.

Om boken:
Jamila flyr från Gaddafis armé som just dödat hennes make. På Medelhavets strand betalar hon en stor summa pengar till en människosmugglare och hon och hennes son Farid påbörjar överfarten till Italien i en livsfarlig, överfylld båt, där både bensin och dricksvattnet tar slut.

På en strand på en ö utanför Sicilien hittar den artonårige Vito en amulett, som en arabisk pojke har burit. Vito tänker på sin mor Angelina som föddes och växte upp i Tripolis i Libyen. När Gaddafi kom till makten tvingades Angelina och hennes föräldrar, jämte andra italienare, att lämna Libyen. När Vito, hans mor och mormor får ett turistvisum åker de till Tripolis.


Min åsikt:

Bra, lättläst & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera