När man är ung av Phan Thi Vang Anh

När man är ungNummer: 4139
Titel: När man är ung
Originalets titel: Khi ngoui ta tre
Författare: Phan Thi Vang Anh
Översättare: Karin Lidén
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 1995/2006
ISBN: 91-85133-56-6
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
För att göra det enkelt kan vi säga att de är sju personer i bussen, chauffören oräknad.

Om boken:
Phan Thi Vang Anh skriver från 1990-talets Vietnam. Hon hör till den generation som blev vuxen samtidigt som landet började se framåt efter decennier av krig och ekonomisk ruin. Hennes unga hjältinnor kör Honda i Saigon, de träffar killar, utbildar sig, åker på sommarlov, sitter på kafé, pratar och flamsar. Hemma hjälper de lydigt till, medan de betraktar de äldres regler och traditioner med trött överseende.
Så här kan alltså tillvaron vara i Vietnam i slutet av 1990-talet: bekymmersfri, fridfull, aningslös. Hos Phan Thi Vang Anh är det dock bara på ytan som livet är en barnslig idyll. I själva verket pågår hela tiden något annat.

Min åsikt:
Mycket bra & intressanta noveller!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Fritz Ståhl.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar