Norrsken av Frida Skybäck

NorrskenNummer: 4101
Titel: Norrsken
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2014
ISBN: 978-91-37-14136-7
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
Det är svårt att bli övergiven.

Om boken:
Den äldsta systern Cecilia Stiernfors återvänder hem till Rosenlund efter en lång tids frånvaro. Var hon egentligen har varit och vad hon har gjort är höljt i dunkel, men hon är inte längre densamma. Djupt olycklig drar hon sig undan, skriver och drömmer om att bli författare. Mellansystern Elisabeth var tidigare hennes förtrogna men har nu allierat sig med den yngsta, utlevande och provokativa systern Amelie. Den enda ljuspunkten är lillebror Benjamin, som är ensam arvinge till gården.

Föräldrarna är ivriga att få äldsta dottern bortgift och hittar en lämplig kandidat i den franskättade adelsmannen Jacques Rousseau. Cecilia tvingas in i ett äktenskap med en man hon inte älskar. För vad är alternativet om hon inte gifter sig? Och vad vill egentligen Ludvig som plötsligt dyker upp? Cecilia vet inte längre vad hon känner när hon återser ungdomskärleken som reste till Italien och sedan aldrig hörde av sig.

Norrsken är den första delen i en serie historiska romaner om systrarna i herrskapsfamiljen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne.

Min åsikt:
Mycket bra & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat på Bokus, Adlibris & Fritz Ståhl.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Norrsken av Frida Skybäck“

  1. […] åsikt om de tidigare böckerna i serien: Norrsken (del 1) & Polarnatt (del […]

Lämna ett svar