Livstråden av Sarah Waters

LivstrådenNummer: 4183
Titel: Livstråden
Originalets titel: Affinity
Författare: Sarah Waters
Översättare: Irja M. Carlsson
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 1999/2001
ISBN: 91-27-08385-3
Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
Jag har aldrig varit så rädd som nu.

Om boken:
Margaret Prior, en ung överklasskvinna i 1800-talets London, har förlorat sin far och är djupt deprimerad. För att återhämta sig ägnar hon sig åt välgörenhetsarbete och besöker kvinnoavdelningen i Millbank, stadens grymmaste fängelse. Bland mördare och vanliga småtjuvar finns Selina Dawes – spiritistiskt medium, som sitter anklagad för att en ung kvinna ska ha dött under en av hennes seanser. Margaret är till en början skeptisk beträffande Selinas gåvor, men finner sig med tiden alltmer dragen till henne. En stark själsfrändskap uppstår, och så småningom tänker Margaret på Selina dag som natt.

Så börjar tecken och meddelanden dyka upp från fängelset; det kan vara en bukett av Margarets favoritblommor på nattduksbordet, Selinas hårfläta på huvudkudden. Obönhörligen dras Margaret in i en skymningsvärld av skuggor, oregerliga andar och väntade trick, och hennes längtan att vara tillsammans med Selina växer. Men hur långt är hon beredd att gå för att på allvar få förenas med Selina?

Min åsikt:
Mycket bra & fängslande!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar